Hero Image

Zwangerschapsfotografie

De Zwangersessie

Je zwangerschap is een bijzondere periode. Sommige hebben erg last van kwalen, anderen gaan fluitend de zwangerschap door.  Maar wat ze allemaal gemeen hebben is het meest waardevolle wat ze altijd meedragen. Niet alleen je buik zal groeien, ook je huid, je haar maar vooral je uitstraling is anders tijdens deze periode. Het is dan ook een fantastisch moment om jezelf te laten vastleggen.

Bij de zwangersessie draait het veel om de buik, maar niet alleen maar. Je buik kan je bloot maar ook bedekt op de foto laten zetten. Ook kun je met eventuele oudere kinderen op de foto en/of met je partner, je zus noem maar op.

Wanneer is de beste tijd? Zelf adviseer ik altijd tussen de 32 en 36 weken zwanger. Je buik is dan mooi bol en je bent dan nog de laatste zware weken voor, waarin je vocht gaat vasthouden en je buik gaat zakken.

De fotosessie is afhankelijk van je wensen. Ben je zwanger en heb je nog geen oudere kinderen, dan draait het puur om jou met en/of zonder je partner. We hebben dan meer tijd om bijvoorbeeld verschillende achtergronden te gebruiken en kunnen vaker een kledingwissel doen. Wil je graag als gezin met oudere kinderen op de foto, dan zal daar meer de nadruk op liggen en wordt het een gezinsfotosessie.

Je kunt de zwangersessie in de studio boeken of op een (buiten)locatie naar wens.

Kleding is afhankelijk van de locatie en de aard van de zwangersessie. Ga je met je hele gezin op de foto, dan is het leuk als jullie bij elkaar kleuren. Vaak adviseer ik een lichte basiskleur (creme, wit, beige) met 1 of maximaal twee accentkleuren. Indien je ook foto’s van je blote buik wilt zorg er dan voor dat je geen knellende kleding aan hebt die striemen of vouwen achterlaten op je buik. Handige kledingstukken zijn tops die eventueel omhoog gedaan kunnen worden, een blouse die open over de buik kan hangen, broeken met een lage band. Ben je wat flinker, dan kan het soms mooier zijn om je bovenkleding met lange mouwen mee te nemen. In de studio heb ik een paar sets liggen, die speciaal voor zwangerschapsreportages gemaakt zijn. Als je die wilt gebruiken is het verstandig om witte of huidkleurige lingerie aan te trekken of mee te nemen en strapless is een pré. Voor wie wat kunstzinniger op de foto wilt en durft is er de mogelijkheid om de zwangersessie naakt of in lingerie te doen, op een subtiele manier.

Heb je hele specifieke wensen, laat het me dan voor de fotosessie al weten.

Voor de zwangersessie nemen we ruim de tijd, de fotoshoot zal 1 a 2 uur duren.