Hero Image

Kinderfotografie locatie

Kinderen zijn verschillend, het ene kind is expressief, spontaan en/of druk, een ander kind kan juist wat terughoudender of rustiger zijn. Ieder kind heeft zijn eigen charme en dat wil ik graag vastleggen. Een kind wat van nature heel serieus is, wil ik niet met een neplach vastleggen. Ik vind het ook een misverstand dat kinderen altijd moeten lachen op een foto. Lachen is leuk, maar dan wel een oprechte spontane lach.

Wanneer we buiten fotograferen, kan het zeker bij kleinere kinderen mooi zijn als zij een bezigheid hebben. Bellen vangen, met een pop of autootje spelen of misschien zelfs wel een knuffel met de hond. Iets wat bij het kind past. Je krijgt dan niet het standaard geposeerde portret, maar een kind in zijn of haar eigen wereldje.

Bij buitenfotografie speelt de achtergrond ook een veel grotere rol dan in de studio. De achtergrond en het gebruik van het licht bepalen de sfeer in de foto. Ook de kleding bepaalt mede de sfeer. Bijvoorbeeld lichte en witte kleding geven vaak een rustige sfeer, terwijl bijvoorbeeld felle kleuren als rood en roze eruit springen in kleurrijke en contrastrijke foto’s met een bos op de achtergrond. Het is allemaal afhankelijk van de sfeer die je graag aan je muur wilt hebben.

Ieder kind is zijn of haar eigen zelf en dat wil ik proberen te respecteren en vast te leggen!

Bij de sessie op locatie zijn honden welkom. Geef dit wel van tevoren aan, zodat we er rekening mee kunnen houden bij het uitkiezen van de locatie.

De duur van de sessie kan verschillen, maar zal ongeveer 1,5 uur zijn.