Hero Image

Babyfotografie

Babyfotografie

Wat ik wil bereiken met mijn babyfotografie: Baby’s zijn verschillend, de ene baby is expressief, spontaan en/of druk, een andere baby kan juist wat terughoudender of rustiger zijn. Iedere baby heeft zijn eigen charme en dat wil ik graag vastleggen met mijn babyfotografie. Een baby die van nature heel serieus is, wil ik niet met een neplach vastleggen. Ik vind het ook een misverstand dat baby’s altijd moeten lachen op een foto. Lachen is leuk, maar dan wel een oprechte spontane lach. Ik hou van ECHTE babyfotografie, de baby fotograferen zoals hij of zij is.

Ieder kind is zijn of haar eigen zelf en dat wil ik proberen te respecteren en vast te leggen!

De fotosessie wil ik zoveel mogelijk in relaxte sfeer laten plaatsvinden. Het is mede daarom niet toegestaan om extra mensen mee te nemen. Bij de fotosessie zijn aanwezig degene die op de foto gaan en hun ouders. Eventueel kan een bekende voor de kinderen meegenomen worden als niet beide ouders in de gelegenheid zijn om te komen. Huisdieren zijn niet toegestaan in de studio, deze kunnen wel meekomen als we een buitensessie hebben.

Samen op de foto kan ook. Ik kies er voor om als maximale grootte van de groep een gezin aan te houden. Dit om het contact met het gezin te kunnen houden.

De duur van de sessie kan verschillen, maar zal tussen de 1 en 1,5 uur zijn.

We kunnen tijdens de fotosessie met verschillende achtergronden werken. Ook is het mogelijk om kinderen tussendoor om te kleden. Wat allemaal mogelijk is, is mede afhankelijk van het kind, want het moet wel leuk blijven.

Kledingadvies is heel simpel, namelijk zo eenvoudig mogelijk. De foto draait om het kind. Een romper of een hemdje, een spijkerbroekje een simpel jurkje of shirtje. Geen schreeuwende kleuren of drukke motieven. Wanneer we naar een buitenlocatie gaan is het kledingadvies afhankelijk van de locatie waar we fotograferen.

Iedere leeftijd heeft zijn charme, maar als je mij vraagt wat de beste periode is om een baby te laten fotograferen (naast de newbornsessie), dan zeg ik volmondig: “tussen de 7 en 10 maanden”. Je baby kan dan vaak zitten met of zonder steun, kan goed op zíjn of haar buik liggen, is niet meer zo snel moe en kan bovendien vaak nog niet kruipen of lopen. De perfecte tijd voor een fotosessie!

Sessies zijn mogelijk in de studio of op een andere (buiten) locatie. Bij fotosessies buiten Zoetermeer zal ik 45 cent per gereden kilometer in rekening brengen.

Ben je benieuwd naar mijn babyfotograffie? Neem dan een kijkje in mijn portfolio