Hero Image

Over KidZfotografie

PUUR & TIJDLOOS

Wat ik mooi vind is zo min mogelijk fratsen, zoveel mogelijk pure eenvoud. Wat mij betreft draait een foto niet om alle versiering die is toegevoegd, maar om het “model” zonder al te veel afleiding.

Wat bedoel ik daar nou precies mee…. Een foto van mijn eigen kinderen vind ik waardevol als ik ECHT m’n eigen kinderen er in herken. Die bepaalde blik, die specifieke houding of die prachtige ogen.

Wat ik NIET bedoel is….. Dat er helemaal geen accessoires op de foto mogen. Ook ik fotografeer wel eens met een mutsje of een haarbandje en mandjes zijn soms ook gewoon heel praktisch. Maar versiering in ondergeschikt aan degene die gefotografeerd wordt.

Uitzondering hier op zijn de fotoshoots op locatie, hier kan de achtergrond juist een grote rol spelen.

Ik fotografeer veelal met een lichte achtergrond of juist een donkere achtergrond, maar op verzoek gebruik ik ook drukkere achtergronden met eventueel meer kleur. In het geval van een drukkere achtergrond vind ik het belangrijk om de aankleding van het model zo rustig mogelijk te houden. Effen kleding, geen felle kleuren of drukke patronen. Gewoon een hemdje, een romper of blote schouders of gewoon eenvoudige kleding. Degene die gefotografeerd wordt moet als het ware het eerste zijn waar je naar kijkt, want dat is waar het, wat mij betreft, allemaal om gaat.

Ook fotografeer ik op buitenlocaties, de sfeer in de foto’s is dan natuurlijk heel anders omdat de natuurlijke omgeving dan je achtergrond is. Dit is weliswaar over het algemeen een minder rustige achtergrond, maar in dit geval wel een natuurlijke achtergrond. Een hele andere sfeer maar wel een natuurlijke sfeer. Wanneer we buiten fotograferen bepaalt de omgeving en het gebruik van het licht de sfeer van de foto. Iets om rekening mee te houden als je een bepaalde sfeer of kleuruitstraling wilt. Midden op de dag op het strand zal een andere sfeer creĆ«ren, als met zonsondergang op de heide. En daarbij speelt natuurlijk ook de keuze van kleding een rol.

Ben je op zoek naar een fotograaf? Bereid je dan goed voor om teleurstellingen te voorkomen. Lees goed de informatie op de website, kijk of wat geboden wordt ook aansluit bij je wensen. Bekijk vervolgens het portfolio op de website. Is dit je smaak?, past het bij jouw stijl? Heb je specifieke wensen, bespreek deze dan meteen voordat je een sessie boekt. Bereid je goed voor en laat je tijdens de fotosessie verrassen! Geen kind is hetzelfde, ieder kind is uniek en zo zal iedere fotosessie ook weer uniek zijn. Mijn doel is om kinderen zo puur mogelijk op de foto te zetten. Mocht je na het bekijken van de website interesse hebben in een fotosessie bij KidZfotografie, neem dan contact op, dan kunnen we je wensen bespreken.

Je kunt mij het beste bereiken via mijn email: monique.timmer.prins@gmail.com