Hero Image

Over mij

Ik ben Monique Timmer; 47 jaar; getrouwd met Ralph, moeder van Lars, Sanne en Sven en eigenaar van KidZfotografie, mijn grote passie.

Al sinds mijn jeugd gefascineerd door fotografie. Toen ik klein was hadden mijn ouders een klein  fototoestelletje, waar een soort cassette in ging. Op het toestel kon je een blokje zetten met daarin eenmalige flitsen. Het idee dat je door op een knopje te drukken iets kon vastleggen en kon vereeuwigen dat vond ik fantastisch. Helaas was fotograferen in die tijd wat duurder dan het tegenwoordig is. Je moest dure cassettes en flitsblokjes kopen, je moest die cassettes laten ontwikkelen en daar moest je dan nog rustig een week of langer op wachten. Nog steeds vind ik het heerlijk om tussen de (oude) foto’s, te zitten en de foto’s roepen heel veel herinneringen op aan momenten die ik al weer helemaal vergeten was. Fotografie is altijd aanwezig geweest in mijn leven.

Als puber ging ik bij de doka-club bij mij op school. Ieder vrij uurtje bracht ik door in de donkere camera of was ik met mijn camera in of om school. Later heb ik de basisopleiding van de fotovakschool gedaan. Het is nooit bij me opgekomen om professioneel fotograaf te worden, ik vond het gewoon leuk om te doen.

Toen het digitale tijdperk begon in de fotografie, wilde ik daar eerst helemaal niet aan, de kwaliteit was slecht, de camera’s waren traag en een beetje kwalitatieve camera was onbetaalbaar. Maar naarmate de ontwikkeling rap vorderde ging ook ik over. Wat een revolutie is dat geweest! Tegenwoordig zien we meteen hoe de foto eruit ziet en gooi je weg wat niet goed is.

Na de geboorte van mijn jongste zoon Sven, die nu zeven jaar is, heb ik KidZfotografie opgericht. Ik wilde ook voor andere mensen kostbare herinneringen vast gaan leggen. Ik wilde van mijn hobby m’n werk maken, de mooiste baan die er bestaat voor mij.

Naast fotograferen besteed ik ook graag aandacht aan de nabewerking van een foto, dat is een andere liefhebberij van mij. Ik kan fotograferen en Photoshop niet los van mekaar zien het één vult het ander aan.

Ik heb mezelf veel aangeleerd, maar ook vele workshops gevolgd om bepaalde skills te leren. Daarnaast vind ik het ook heel prettig om contact te hebben met collega fotografen.